منابع خبری نزدیک به میرحسین موسوی نوشته اند که ممکن است او عصر روز پنجشنبه در جمع هوادارانش در میدان امام خمینی تهران حاضر شود.
خبر برگزاری این تجمع، در تظاهرات روز چهارشنبه۲۷ خرداد (۱۷ ژوئن) از طریق پلاکاردها به اطلاع هواداران آقای موسوی رسید.
به گزارش سایت کلمه، "احتمالا میرحسین موسوی" در این "تجمع آرام" شرکت خواهد کرد.
آقای موسوی همچنین از هوادارانش خواسته بود که به یاد کشته شدگان حوادث اخیر با نشانه های سوگواری در مساجد و تکیه ها تجمع کنند.
در همین حال خبرگزاری فارس از برگزاری تجمع "دانشجویان و اقشار مردم" در مقابل دادستانی تهران در میدان ۱۵ خرداد این شهر خبر داده است که در نزدیکی میدان امام خمینی قرار دارد.
به گزارش این خبرگزاری، تجمع کنندگان در میدان ۱۵ خرداد "خواستار برخورد قاطع، جدی و انقلابی با عوامل آشوب های اخیر تهران و صدور حکم دستگیری و محاکمه علنی فائزه و مهدی هاشمی (فرزندان اکبر هاشمی رفسنجانی)" شده اند.
بخش هایی از سخنان دبیرکل "اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان"، دبیر "شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه های تهران"، دبیر تشکیلات "اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل" و دبیر "جنبش عدالتخواه دانشجویی" در خبرگزاری فارس منتشر شده که عموما حاوی حملات تندی علیه آقای هاشمی رفسنجانی است.
خبرگزاری فارس همچنین از برنامه گروهی از "موتورسواران حزب الله" برای حرکت در سطح شهر تهران خبر داده است که قرار بود ساعت ۱۶ روز پنج شنبه از میدان ولی عصر تهران آغاز شود.
این خبرگزاری همچنین از تشییع جنازه یک بسیجی در شهر ری خبر داد که به نوشته این خبرگزاری "بامداد ۲۵ خرداد توسط اراذل و اوباش مجروح شده و ساعت ۱۵ روز ۱۶ خرداد به شهادت رسید".
جان لاین خبرنگار بی بی سی در تهران می گوید که دولت تاکنون واکنش روشنی به تظاهرات و اعتراضات روزانه نشان نداده است.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران که برنده انتخابات جمعه اعلام شد، روز چهارشنبه بار دیگر از نتایج رای گیری دفاع کرد و آن را مهر تاییدی برای عملکرد چهار سال ریاست جمهوری خود دانست.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان، ایسنا، وی در جلسه هیات دولت، انتخابات را یک رفراندوم توصیف کرد و با اشاره به آرایی که وزارت کشور اعلام کرده است گفت: "25 ميليون نفر اين روش مديريت را در كشور تاييد و در انقلاب تثبيت كردند."
آقای احمدی نژاد هیچ اشاره ای به اعتراضات گسترده مخالفان که معتقدند در انتخابات تقلب شده است نکرد.
مخالفان خواستار تشکیل یک کمیته حقیقت یاب یا ابطال آرا و برگزاری مجدد انتخابات هستند اما دولت تاکنون دربرابر این تقاضا ایستادگی کرده است.
شورای نگهبان می گوید حداکثر ممکن است اجازه بازشماری آرای برخی از صندوق ها را بدهد.
رهبر ایران نیز با حمایت از این موضع گیری خواستار رفع نگرانی ها در مورد انتخابات شده است.
وزارت کشور چهارشنبه شب در تازه ترین موضع گیری درباره اعتراض ها، اعلام کرد که نامزدها حق دسترسی به جزئیات صندوق های رای را ندارند.
اعتراض ها از زمان اعلام پیروزی آقای احمدی نژاد رو به افزایش بوده است و تهران در سه روز گذشته شاهد اجتماعات بزرگ مخالفان بود.
در سایر شهرها نیز از اعتراضات عمومی خبر می رسد اما به علت محدودیت های شدیدی که دولت ایران بر سیستم های ارتباطی همچون تلفن همراه، پیامک های تلفنی، و اینترنت اعمال کرده است دسترسی به اخبار بسیار دشوار است.
رهبر ایران که بر پیروزی آقای احمدی نژاد مهر تایید زده خواستار پایان ناآرامی ها شده است.
جان لاین خبرنگار بی بی سی در تهران می گوید که مخالفان به فشار خود بر دولت ادامه می دهند.
او می نویسد: "از طرف دیگر برداشت من این است که دولت واقعا یک پاسخ جامع تدارک ندیده است، و در عوض به نوعی مشغول آزار مخالفین است."
به گفته او درحال حاضر نه تنها از جنب و جوش مخالفان کم نشده بلکه ابتکار آنها در حال قوت گرفتن است.
او می گوید: "آنچه نتایج انتخابات باعث فوران آن شده، یک حس شدید سرخوردگی است، خشمی که طی دو سال زندگی در اینجا حس کرده ام. مردم خیلی از دست سیستم عصبانی و سرخورده هستند، سیستمی که به نظر می رسد با تحقیر با آنها برخورد می کند."
احضار سفرا
از سوی دیگر وزارت خارجه ایران با فراخواندن سفیر سوئیس که نماینده منافع آمریکا در ایران است علیه بیانیه های "مداخله جویانه" آمریکا در مورد انتخابات ایران اعتراض کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس وزارت خارجه "اعتراض و عدم خرسندی" ایران را در مورد بیانیه های مقام های آمریکایی در باره نتایج انتخابات جمعه ابراز کرد.
اما در واشنگتن، کاخ سفید گفت که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا همچنان از حقوق ایرانی هایی که به طور صلح آمیز به نتایج انتخابات اعتراض دارند دفاع می کند "بی آنکه در بحث های داخلی ایران دخالت کند."
هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا نیز گفت: "این حقی محفوظ برای مردم ایران است که صدایشان را به گوش برسانند و آرایشان شمرده شود. نتیجه هر انتخاباتی باید اراده مردم را منعکس کند و این به عهده ایرانی هاست که تصمیم بگیرند چگونه می خواهند این اعتراض داخلی در باره نتیجه انتخابات اخیر را حل کنند."
وزارت خارجه نیز با قوت این ادعا را که آمریکا در امور داخلی ایران دخالت می کند رد کرد و اشاره کرد که ایران دیپلمات های سایر کشورها را نیز احضار کرده است.
گزارش می شود که دولت ایران سفرای چندین کشور از جمله کانادا و چند کشور اروپایی را فراخوانده است تا نسبت به آنچه دخالت این کشورها در انتخابات ایران می داند اعتراض کند.
کشورهای عمده غربی منصفانه بودن انتخابات را زیر سوال برده اند و باراک اوباما گفته است که ناآرامی پس از انتخابات نشان می دهد که "مردم ایران نسبت به مشروعیت رای گیری قانع نشده اند."
bbc
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر