۱۳۸۸ خرداد ۲۵, دوشنبه

تیراندازی در جریان تظاهرات اعتراضی تهران


بر اساس تازه ترین گزارش ها شمار معترضان حاضر در تجمع اعتراضی در مسیر بین میدان انقلاب و میدان آزادی تهران به صدها هزار نفر رسیده است و صدای تیراندازی در جریان راهپیمایی گزارش شده است.
خبر شنیده شدن صدای تیراندازی های پراکنده از سوی شبکه پرس تی وی هم گزارش شده که یک خبرنگار آن از فرار کردن مردم از صحنه تیراندازی خبر داد.
این خبرنگار برخی از حاضران در راه پیمایی را مسلح توصیف کرد و گفت آنها با شلیک به سوی مردم باعث برهم زدن فضا شدند.
این تجمع با حضور میرحسین موسوی، مهدی کروبی، محمد خاتمی، محمدرضا خاتمی و غلامحسین کرباسچی برگزار شد که هدف حضور این افراد در تجمع، دعوت مردم به آرامش اعلام شده است.
میرحسین موسوی که برای اولین بار از روز انتخابات در میان جمع حاضر می شد، از روی سقف یک اتومبیل برای حاضران در تجمع سخنرانی کرد و برای شرکت در انتخابات مجدد ابراز آمادگی کرد.
محمدرضا خاتمی برادر رئیس جمهور پیشین ایران نیز در جمع معترضان به نقل از محمد خاتمی خواستار ابطال نتایج انتخابات و برگزاری انتخاباتی تازه شد.
او که پس از اعلام نتایج انتخابات به مدت کوتاهی از سوی نیروهای امنیتی دستگیر شد، در تجمع معترضان دولت را به تقلب و دستکاری آراء مردم متهم کرد و گفت: "ما تا زمان ابطال نتایج و برگزاری انتخاباتی تازه به حرکت خود ادامه خواهیم داد."
محمد خاتمی نیز با صدور بیانیه ای که پیش از تجمع تهران منتشر شد، از تظاهرکنندگان خواست آرامش خود را حفظ کنند.
بسیاری از طرفداران میرحسین موسوی با لباس های سبز رنگ یا با داشتن عناصری سبز رنگ در پوشش در تجمع حاضر شده اند و شعارهایی مانند "الله اکبر" و "موسوی، موسوی، رای مرا پس بگیر" را سر دادند.
این گردهم آیی در شرایطی برگزار می شود که وزارت کشور ایران حاضر به صدور مجوز قانونی برای برگزاری تجمع نشد و محمود عباس زاده مشکینی یکی از مدیران این وزارتخانه در روز دوشنبه 25 خرداد (15 ژوئن) اعلام کرد میرحسین موسوی را مسئول هر گونه تبعات این گردهم آیی دانست.
تا پیش از انتشار خبر شنیده شدن صلدای گلوله، گزارشی مبنی بر بروز خشونت بین ماموران نیروی امنیتی و تظاهرکنندگان منتشر نشده بود.
آقای موسوی شکایتی رسمی را نیز تسلیم شورای نگهبان کرده است که قرار است با دستور آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران به آن "به دقت" رسیدگی شود.
تظاهرات اعتراضی؛ درگیری با پلیس در کوالالامپور
از زمان انتشار نتیجه انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در ساعات اولیه بامداد روز شنبه، با وجود منع هر نوع گردهمایی در ایران، تظاهرات اعتراضی متعددی در نقاط مختلف ایران و خارج از کشور برگزار شده که براساس گزارش ها، همچنان ادامه داشته است.
تظاهر کنندگان نتایج اعلام شده انتخابات را، که حاکی از پیروزی محمود احمدی نژاد با کسب اکثریت قابل توجه آراست، غیرقابل قبول دانسته و دولت را به تقلب در انتخابات متهم کرده اند.
تازه ترین اخبار حاکی از برخورد پلیس در شهر کوالالامپور، پایتخت مالزی با معترضانی است که مقابل ساختمان سازمان ملل متحد در این شهر گردهم آمده بودند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه و به نقل از شاهدان عینی پلیس ابتدا از تظاهر کنندگان خواست متفرق شوند و سپس گاز اشک آور به میان تظاهر کنندگان شلیک کرد.
براساس گزارش های رسیده از تهران و شماری دیگر از شهرها، ماموران دولتی و پلیس ضد شورش به برخورد خشونت آمیز علیه تظاهرکنندگان متوسل شده و به گفته برخی از مخالفان دولت، اموال شخصی را نیز هدف تخریب قرار داده اند.

ماموران امنیتی به برخورد خشونت آمیز با تظاهرکنندگان متهم شده اند
در همانحال، خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - از برگزاری مراسم جشن و شادمانی محمود احمدی نژاد در برخی نقاط ایران خبر داده است.
در مقابل، در ساعات شب گذشته، مخالفان نتیجه اعلام شده انتخابات در ادامه اعتراضات خود در بام های خانه ها ندای الله اکبر سر دادند.
این اقدام یادآور روش اعتراض سیاسی است که در جریان انقلاب سال 1979 علیه حکومت وقت ایران به کار گرفته شد.
در آن زمان، در حالیکه برقراری مقررات منع رفت و آمد در ساعات شب مانع از گردهمایی های خیایانی می شد، مخالفان در ساعت معینی در شب بر بام خانه های خود می رفتند و الله ا کبر می گفتند.
در سال های بعد از انقلاب نیز رهبران سیاسی در زمان های حساس از مردم می خواستند به نشانه حمایت از جمهوری اسلامی، به همین نحو عمل کنند.
در خبری دیگر در مورد انتخابات ایران، سایت اطلاع رسانی وزارت کشور آماری را از تعداد رای دهندگان به تفکیک حوزه های مختلف انتشار داده است که کماکان حاکی از پیروزی محمود احمدی نژاد با اختلاف چشمگیر آراست.
خودداری وزارت کشور از اعلام نتیجه شمار آرا در حوزه های مختلف از جمله نخستین نشانه هایی بود که باعث تردید مخالفان آقای احمدی نژاد نسبت به نتیجه انتخابات شد.
میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری، در نامه هایی به شورای نگهبان نتایچ اعلام شده انتخابات را غیرقابل قبول دانسته و خواستار ابطال آن شده اند و محسن رضایی، دیگر نامزد این انتخابات هم در نامه ای به شورای نگهبان به موارد متعدد تخلف انتخاباتی اعتراض کرده و آمار انتشار یافته از آرایی را که کسب کرده مورد تردید جدی قرار داده است.

هیچ نظری موجود نیست: